Dørene var malet med vandbaseret maling med forhåndenværende restmalinger ovenpå linoliemaling, hvilket ikke kan holde til det danske klima.

Dårlig reparation for år tilbage fik vandet til at trænge ind, så dørene rådnede indefra. Cirka 1/3 af dørene skulle udskiftes, samt en del af karme og indfatninger. 

Dørkarmen var ikke bevaringsværdig, så den blev helt udskiftet sammen med et nyt egetræs bundstykke. Bukke horns hængslerne samt skudriglerne blev genbrugt. En del af arbejdet blev udført i bødkerværkstedet i Den Gamle By for at vise publikum et gammelt håndværk, og samtidig få mulighed til at spørge ind til de gamle teknikker.

Overfladen blev skrabet ned og dyvlerne slået ud, så dørene kunne adskilles. Gammelt reparations træ blev fjernet sammen med det råddent træ, herefter blev der skåret lange finger samlinger ind til gammelt sundt træ. Derefter blev emnerne lagt ovenpå nyt træ, mærket op og skåret præcist sammen. Fyldningerne blev limet sammen og breddet. Nederste fyldninger blev helt nylavet, og håndhøvlet med en høvl der passede præcis til de gamle 1700 tals profiler. Udskæringerne blev hugget ud og genskabt. Nye håndhøvlede anslagslister, samt en udvendig vandnæseliste blev fremstillet til den indadgående dør. Samme processer som på dørene blev anvendt til gerikterne. Herefter blev dør og karme spartlet, og efterfølgende malet med en god langsom tørende åndbar maling som er langtidsholdbar.